Levende Prentenboeken

Nieuwe manier van voorlezen met het WePboek

Een tijdje geleden viel er bij de peuterspeelzaal een brief
in de brievenbus over het project WePboek.
Tweeduizend locaties mochten zich gratis abonneren
op dit nieuwste project van het kinderopvangfonds.
Wij hebben deze kans gegrepen, want voorlezen met
animaties heeft verrassend veel effect op kinderen.

Kinderen van nu zijn gewend aan bewegende beelden en televisie. Het doel van het WePboek is, om te laten zien dat naar bewegende beelden kijken, ook heel educatief kan zijn, als je het maar op de juiste manier doet. De animaties zijn door een team samengesteld en daarna ook getest op kinderen. De animatieboeken zijn niet gemaakt om de prentenboeken te vervangen, maar juist om een mooie aanvulling te zijn op de prentenboeken.
Animatieboeken bevorderen niet alleen de passieve taalontwikkeling, maar ook de actieve ontwikkeling van kinderen. De kinderen horen het niet alleen, maar ze zien het nu ook in beeld. Met geluidjes of muziek wordt het verhaal verder aangekleed. De animatie speelt één keer helemaal af en daarna volgt het verhaal nog een keer onderbroken door vragen. Herhaling is het toverwoord. Het verhaal blijft beter hangen en door de bewegende beelden en het geluid slaan kinderen nieuwe woorden sneller op.
De groene DVD’s zijn voor peuters vanaf 2 jaar.
De oranje DVD’s zijn voor peuters vanaf 3 jaar.
De lila DVD’s zijn voor kleuters vanaf 4 jaar.
De animaties zijn gemaakt, met als opzet, dat de kinderen eerst de DVD op de peuterspeelzaal bekijken en daarna nog een keer thuis de animatie met de ouders kunnen bekijken op www.wepboek.nl.